top of page

Sněhová koule spin-off

Dnešní blog post je jen rychlé oznámení ohledně dalších novinek na Sněhové kouli a doufám, že se Vám to bude líbit.


Newsletter jsem postupně budoval jako příručku „se vším.“ Ze 30 stran narostl na 60 a to jsem už některé strany ani neopakoval do dalších newsletterů - například informace k americkým ETF.


Množství informací tak postupně narostlo. Informace byly sice všechny na jednom místě, ale délka newsletteru rostla příliš rychle, takže se trochu vytratila hlavní myšlenka nákupního seznamu a mého portfolia.


Zároveň ale chci splnit Vaše náměty na další témata a budovat web, kde budou postupně investoři nacházet další zajímavé informace a budou se učit novým věcem. I já se tvořením a hledáním informací hodně učím.


Když se firma stane moc velkou a těžko se jí řídí byznys jako celek (nebo má velký dluh a potřebuje ho uklidit jako AT&T), rozhodne se jednotlivé části byznysu rozdělit do divizí nebo úplně oddělit.


A právě toto pravidlo jsem použil na newsletter a vyčlenil z něj 2 části – přehled brokerů a příručku k ETF.


Samozřejmě přirovnávat AT&T ke Sněhové kouli je trochu předčasné, ale alespoň tento můj projekt nemá žádný dluh a dalo by se říct, že AT&T Sněhovou kouli svými dividendami podporuje 😊


V sekci newsletter, najdete samostatný přehled k brokerů a příručku k ETF.

Umožní mi to rychleji aktualizovat tyto přehledy, pokud se objeví nějaká zásadní novinka a také kdykoliv přidávat nové informace.


A jak už to tradičně bývá nechtěl jsem jenom věci oddělit, ale rovnou jsem přidal další obsah:


  • Příručka k ETF obsahuje všechny informace, které jsem k ETF dal dokupy na jednom místě. Nově jsem přidal přehled tzv. Covered call ETF. To jsou ETF, které vyplácí velmi vysoké dividendy a vydělávají na ně pomocí upisování opcí. Doufám, že se mi to podařilo v příručce srozumitelně vysvětlit a popsat výhody a nevýhody. Kdyby cokoliv tak napište a upravím 😊


  • V přehledu brokerů je nový broker Robomarkets


Příští newsletter tedy bude trošku užší.


Sněhová koule jede dál, už tu máme stovky stran…


Jako vždy budu rád za zpětnou vazbu.




bottom of page