top of page

Příručka k REIT - vzdělávací materiály

Dnešní blog post bude krátký, protože to hlavní čtení vás teprve čeká.


Jako jeden z cílů roku 2022 jsem si zadal, že se více podívám na segment REIT (investiční fondy do nemovitostí) a speciálně na tzv. hypoteční REIT ("mortgage REIT").


Je to složitý segment, který nabízí vysoké dividendové výnosy a také velké riziko. Než se začnu dívat na jednotlivé společnosti bylo klíčové si dát všechny myšlenky dohromady a často si to i nakreslit, jak to funguje. Právě proto jsem vytvořil příručku k investicím do REIT segmentu, která má téměř 30 stran.


Je tam dost informací, ale zároveň to není sáhlodlouhý román...


Dozvíte se z ní, proč a kdy REIT vznikly, jak se dělí, jejich specifika při analyzování a také grafické vysvětlení jejich byznys modelů - malá ochutnávka je na obrázku:


Také jsem rozhodl v menu pro členy vytořit sekci vzdělávací materiály, kam dávám a budu dávat podobné prezentace, v tuto chvíli tam najdete:

- Přehled brokerů (7 stran)

- Příručku k investování do ETF (13 stran)

- Příručku k REIT segmentu (29 stran)


Když k tomu připočtu:

- 222 analýz (každá 4 strany) včetně excelovské tabulky

- 14 newsletterů (30-50 stran)

- skoro 70 blog postů


Mám z toho opravdu radost, jak Sněhová Koule roste, obsah je pro mě to hlavní :-)


Díky moc všem za podporu a kdo se chcete připojit, tak můžete zde Buď si vyzkoušet na měsíc za 159 Kč nebo roční členství za 1499 Kč (125 Kč měsíčně) - za cenu ani ne jednoho oběda za měsíc to je docela dost materiálu (Ano je to reklama) :-)

Nebo se připojit zdarma na Discord, už je tam 199 členů -> ZDE







bottom of page