top of page

Novinky týdne 35/2021 & nový newsletter

Každý týden sleduji zajímavé zprávy, novinky a dividendové nárůsty a také aktualizace naší databáze.


V tomto blog postu můžete najít odkazy na pár vybraných článků a také se podívat, které společnosti minulý týden zvedly dividendy.


Pokud chcete tyto informace a další články z blogu dostávat pravidelně do emailu, stačí se registrovat na stránkách, je to zdarma!


Zajímavé články a novinky

Na trhu může být až 5 bublin


Americké akcie, komodity, ceny nemovitostí, kryptoměny a také dluhopisy, trhy jsou na rekordních úrovních a zdají se být dost přepálené. Jestli jsme na vrcholu nebo to ještě dále poroste opravdu nikdy neví. Může spadnout příští týden, stejně jako to může klidně dál růst....



Abbvie padá kvůli značení léku Rinvoq


Jeden z nástupců nejprodávanějšího léku na světě Humira bude muset být označen popiskem o zvýšeném nebezpečí krevních sraženin a dokonce možnosti úmrtí. Je to na základě šetření leku Xeljanz od Pfizeru, takže toto označení čeká i další léky na stejné bázi. Členové webu dostali detailní vysvětlení a pohled do emailu.



Finanční nezávislost za 15 let


Podobné články jsou základem pro finanční vzdělání, každý může mít svou dobu i cíle individuální, ale cíl na pasivní příjem musí mít každý dividendový investor.


Čína dále omezí herní čas pro mladistvé


Aby toho nebylo málo tak také internetoví giganti musí podporovat ekonomiku a menší podniky. Opět ukázka, že v této zemi je síla vlády obrovská a riziko pro investory je velké.


Soud s Elizabeth Holmes začíná


Tenhle příběh velkého podvodu mě velmi zaujal, doručuji dokument Vynálezkyně: Z kapky krve a také jsou na toto téma různé podcast. No a v příštím roce nás čeká film s Jennifer Lawrence Bad Blood.


„Letos bude velký nedostatek hraček. Přepravní kontejner, který loni stál $3,200 je teď za $22,000 “

Isaac Larian, CEO MGA Entertaintment


Nejsou polovodičové čipy, není kartonová lepenka, nebudou hračky a nebude mnoho dalšího... Dodavatelský řetězec je letos opravdu velmi složitý -> LINK


Zajímavé dividendové nárůsty:

- Verizon (VZ) +2%


Nový newsletter

Nový newsletter má 60 stran a uvidíte zde:

- aktuální informace a vývoj indexů

- nákupní seznamy

- nové informace k brokerům Degiro a Patria

- detail top 5 firem z nákupního mého nákupního seznamu

- a jako vždy kompletní přehled k ETF, slovníček pojmů, světové burzy a další....

- také bych chtěl upozornit, že jsem na základě zpětné vazby opravil komentář u brokera Degiro, který má společnost Realty Income (O) opět v nabídce


Databáze analýz -> 179 reportů


- máme tu hned 7 nových aktualizací a 2 nové analýzy od minulého týdne


A hlavně také úplně novou stránku s možností vyhledávání - viz obrázek níže.







bottom of page