top of page

Novinky týdne 32/2021

Každý týden sleduji zajímavé zprávy, novinky a dividendové nárůsty a také aktualizace naší databáze.


Tentokrát již postuji již v pátek, protože o víkendu budu pryč :-)


V tomto blog postu můžete najít odkazy na pár vybraných článků a také se podívat, které společnosti minulý týden zvedly dividendy.


Pokud chcete tyto informace a další články z blogu dostávat pravidelně do emailu, stačí se registrovat na stránkách, je to zdarma!


Zajímavé články a novinky


Norton kupuje Avast -> potvrzeno


Přestože, obě společnosti mluví o fúzi, Norton za Avast zaplatí $8,6 miliard. Analýzu na Norton a update Avastu plánuji na příští týden dát do databáze. Do provedení transakce zbývá 9-10 měsíců. Jinak o si o Avastu můžete přečíst blog post zde.


Adidas prodává značku Reebok


Značku převezme za $2,5 miliardy společnost Authentic Brands, ve které má i podíl REIT (investiční trust do nemovitostí) Simon Property Group, který letos již 2x zvýšil dividendy a jeho analýza je nově také aktualizována v databázi. Mimochodem Adidas koupil Reebok v roce 2006 za $3,8 miliardy, takže po 15 letech to není úplně nejlepší vysvědčení. Authentic Brands kupuje mnoho „problémových“ značek jako Forever 21, Aeropostale a další. Také se chystá vstoupit na burzu (IPO).



Pepsi připravuje alkoholické Mountain Dew


To je zajímavost sama o sobě 😊 spolupracuje na tom s firmou Boston Beer Company. Na 5% alkoholu v Mountain Dew se můžeme těšit začátkem roku 2022.


Akvizici Abbvie zkoumají úřady


Jde o menší akvizici - $550 milionů, společnost Soliton. Úřady si vyžádaly dalších 30 dní na přezkoumání. Solition je známy hlavně pro svou pulzní léčbu celulitidy.


Bude Disney streamovací král


Disney+ má již 116 milionů předplatitelů, celkově na všech svých platformách Disney+, ESPN+ a Hulu má již 174 milionů zákazníků a blíží se Netflixu, který je na čísle 209 milionů. Navíc jejich parky jsou poprvé od začátku pandemie ziskové, akcie rostou +5% v pre-marketu.


Netflix za poslední kvartál přidal "jen" 1,6 milionů zákazníků, Disney+ přes 12mil, takže se na Netflix rychle dotahuje.


Už jen zbývá, aby Mickey Mouse začal rozdávat dividendy.


Výrok týdne:

„Od září budeme mít nové maloobchodní ceny maloobchodech nové ceny, ale inflace nákladů je začátku roku je vyšší o 9%. Růst nákladů zatěžuje více než jsme schopni promítnout do finálních cen.“

Donnie King, CEO Tyson Foods


Zajímavé dividendové nárůsty:

- Aurizon Holdings (ASX:AZJ) +5% - moje první australská zkušenost je zatím dobrá, děkuji :-)

- Leggett & Platt (LEG) +5%

- Martin Marietta Metals (MLM) +7%

- Nordson (NDSN) +30%

- Organon (OGN) začal vyplácet dividendy, výnos 3,7%. Jde o spin off od Mercku

- Taiwan Semiconductor (TSM) +11%

- Wendy´s (WEN) +20%

- Wheaton Precious Metals (WPM) +7%


I přes skvělé výsledky (a růst cen akcií) nepotěšil Ahold-Delhaize, za první půlku roku bude dividenda nižší -14% (€0,43 vs €0,5), budou mít do konce roku co dohánět, aby nepřišel o svou sérii růstu. Drží se výplatního poměru okolo 40-50%.


Nové analýzy na webu v databázi pro členy webu


V databázi je aktuálně 175 společností, zde jsou nové reporty za poslední týden + aktualizované reporty z newsletteru.


· Bank of New York Mellon (BK) - nová analýza (13/8/2021)

· Henkel (ETR:HEN) - nová analýza (12/8/2021)

· International Paper (IP) - nová analýza (10/8/2021)

· Simon Property Group (SPG) - aktualizace (9/8/2021)

· Top Glove (TGLVY) - nová analýza (9/8/2021)


Přeji hezký víkend!

bottom of page