top of page

Sledování portfolia - menší vylepšení

Nový rok začal na trzích docela optimisticky a burzy se pohybují v zelených číslech. Americké index S&P a Nasdaq rostou o 5% a 7%, německý DAX dokonce o 8%. Po těžkém loňském roce se na to dívá dobře. Jen tak dál...


Kromě newsletteru i pravidelné aktualizace analýzu tu mám i první vylepšení v novém roce pro Sněhovou kouli. Od prvních měsíců funguje databáze v excelu, kterou pravidelně aktualizuji a můžete se zde podívat na všechny analyzované společnosti, jejich klíčové údaje a odhad férové ceny. Přístup je zde.


Úvodní strana v excelu vypadá takto:






A ukázka excelu:




Nově jsem do tabulky přidal vzor ke sledování portfolia, kde stačí vyplnit základní údaje jako:

  • Počet ks dané akcie

  • Burzovní symbol

  • Přijaté dividendy

  • Případné náklady na transakci




Z tabulky pak jednoduše zjistíte, jak si stojí vaše portfolio a jaké dividendy můžete očekávat. Není to žádná raketová věda, na trhu dnes existují vymožené nástroje ke sledování portfolia -> od českých autorů například dividend.watch nebo digrin. Stejně tak mohou sloužit i platformy některých brokerů.


Možná to ale někomu, kdo je zvyklý na excel a vede si zde portfolio, pomůže. Osobně mám excel rád, ale pokud to chcete mít okamžitě aktuální ceny, můžete vyzkoušet i tento google dokument. Stejně jako v investování zde neexistuje jedno správné řešení a každému bude vyhovovat něco jiného.


Toto menší vylepšení vzešlo z vaší zpětné vazby a jako vždy platí, že pokud budete mít cokoliv, dejte vědět…


Anebo sledujte databázi analýz, kde už je za leden 16 aktualizací jako aktualizace Taiwan Semiconductor po čtvrtečních výsledcích.


Hodně štěští a pevnou disciplínu při investování.



bottom of page