top of page

Novinky týdne 39/2021

Každý týden sleduji zajímavé zprávy, novinky a dividendové nárůsty a také aktualizace naší databáze.


V tomto blog postu můžete najít odkazy na pár vybraných článků a také se podívat, které společnosti minulý týden zvedly dividendy.


Pokud chcete tyto informace a další články z blogu dostávat pravidelně do emailu, stačí se registrovat na stránkách, k registraci dostanete ukázku newsletteru a analýzu zdarma!


Zajímavé články a novinky

Trhy nám padají, takže můžeme získat větší dividendy za lepší cenu a to se vyplatí! I když ne všechno nám padá, třeba takový Merck si minulý týden hodně polepšil.


Merck představil pilulku proti koronaviru

LINK (CZ)


Akcie posílily o více než 10% za poslední týden. Je to určitě skvělá zpráva, na druhou stranu na dopad na finanční výsledky si ještě počkáme.


Zákaz iQOS v USA?


Akcie Altria a Philip Morris naopak klesly před zákazem produktu s technologií zahřívaného tabáku iQOS. Produkt údajně porušuje patent společnosti Reynolds (vlastník British American Tobacco). Za 2 měsíce byl měl být iQOS z trhu pryč, chystá se ale ještě odvolání a další právní boje.


Bed Bath and Beyond padá a celé odvětví jde také


Detail jsem psal i v novém newsletteru. 22% pokles u prodejce bytových doplňků byl opravdu extrémní a strhnul sebou i další společnosti, určitě musím jmenovat třeba VF Corp nebo Walmart. Opět klasicky slovo "supply chain" bylo zmíněno 19x, ale zároveň ani poptávka nebyla nijak slavná.


Za poslední měsíc jsou akcie BBBY -40%.



Hry pro konzoli, co neexistuje


Developeři her údajně pracovali na hrách ve 4k rozlišení, které ale nová konzole Nintendo Switch nepodporuje. Nintendo se propadá nejen kvůli snížení dividend a finančního výhledu, ale také nová verze konzola Switch investory zatím nepřesvědčila.




Výrok týdne

„Fungujeme v dynamickém nákladovém prostředí s nejvyšší inflací za poslední desetiletí nebo dvě. Společnost zaznamenává rozsáhlé zvýšení nákladů u surovin a obalových materiálů, spolu s náklady na dopravu a bezprecedentní počet nevyřízených objednávek."

Lawrence Kurzius, CEO McCormick


Zajímavé dividendové nárůsty:

- CenterPoint (CNP) +6%

- Fortis (FTS) +6%

- Starbucks (SBUX) +9%


Databáze analýz -> 192 reportů


Nové reporty

- Starbucks (SBUX)

- Medifast (MED)

+ aktualizace všech reportů z newsletteru a mnoha dalších...

bottom of page